Geld MeesteresVerschil tussen slaaf en sub

verschil tussen slaaf en sub

Op mijn website heb ik het regelmatig over slaven en subs maar wat is nu het verschil tussen een slaaf en een sub?

Of iemand zich slaaf of sub voelt is geheel persoonlijk. Mijn visie hierop is dat ook. In dit blog leg ik graag uit hoe ik er zelf als (professioneel) Dominatrix tegenaan kijk.

Sub staat overigens voor submissive. Wat onderdanig betekent.

Slaaf

Ik zeg altijd dat ik plek heb voor tien vaste geldslaven. Ik bedoel hiermee dat ik mijn tijd niet meer kan verdelen dan dat. Elke slaaf heeft namelijk tijd en aandacht nodig, dus meer dan tien kan ik er gewoon niet hebben.

Een slaaf is in mijn ogen een onderdanige die zich volledig overgeeft aan zijn of haar Dom(me). De slaaf doet alles wat zijn of haar Dom(me) opdraagt. Weigeren is haast geen optie. De slaaf doet alles om de Dom(me) te pleasen, dienen, behagen en gehoorzamen.

Niet alleen tijdens de chat/webcam sessie, maar (vaak, niet altijd) ook daarbuiten zodat de Dom(me) eigenlijk 24/7 over de macht beschikt om de slaaf opdrachten te geven, te controleren, commanderen, domineren, etc.

Slaven zijn trouw en toegewijd, sommige zijn zelfs mijn bezit, mijn volledige eigendom. Ik bericht hen soms ook zomaar uit mezelf. Soms gratis, soms betaald, net wat de situatie is. Gewoon omdat ik dat recht heb. Dat is ook juist precies wat de slaaf spannend vindt. De voortdurende dreiging van een eventuele onverwachte controle, opdracht of straf.

Sub

Een sub daarentegen is iemand die zich alleen tijdens de sessie onderdanig opstelt. Daarbuiten zijn hij/zij en de Dom gelijkwaardig.

Subs daarentegen zijn in mijn geval minder trouw en komen soms maar eens in de paar weken of zelfs eens in de paar maanden terug voor een chat/webcam sessie. Een sub zal ik buiten de sessies nooit persoonlijk berichten, hiervoor is het contact te oppervlakkig. Hoewel ik met de ene sub een betere klik heb dan met de andere, is het niet te vergelijken met een slaaf met wie ik doorgaans meer frequent contact en vaak ook een intensere band heb.

Een nieuwe sub zal ik dan ook niet snel weigeren, daar kan ik altijd wel ruimte voor maken. Mijn slaven daarentegen zijn 100% loyaal aan mij en hebben meer behoefte aan aandacht die ze wat mij betreft ook verdienen. Vandaar dat wat hen betreft voor mij de grens ligt bij tien.

Subs zijn vaak ook niet gebonden aan één Dom(me), in tegenstelling tot de loyale slaven. Buiten onze sessies laat ik hen dan ook volledig met rust, tenzij anders afgesproken. 

Verschil tussen sub en slaaf

Binnen persoonlijke relaties zijn er talloze vormen van verhoudingen Dom/sub en Dom/slaaf. In dit blog heb ik me vooral gericht op wat het voor mij persoonlijk als Fin/FemDomme betekent met het oog op mijn ‘werk’.

Wil je er meer over weten, neem dan vooral een kijkje op stichting info BDSM.

 

FinDom blog >HOME.

Kinky Webshop